T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / ÇORLU - Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

          Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 gecesi,siyasi tarihimizin en büyük en kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kalmıştır.

          Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan Fethullahçı Terör Örgütü üyesi asker elbisesi giymiş bir grup terörist, milletimizin ve devletimizin kendilerine emaneti olan silahları, asıl sahiplerine doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkemizi teslim almaya çalışmıştır.

          Ancak milletimiz, açılan ateşlere, atılan bombalara, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen meydanı darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkmıştır.

          Her yaştan, farklı kimlik ve siyasi görüşten 79 milyonun tamamı inancını, vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak için büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır.

           15 Temmuz darbe girişimi 248 şehidimizin mübarek kanları, 2194 gazimizin de fedâkarlıkları sayesinde engellenmiştir.

            Şüphesiz ki milletimizin, asker üniforması giymiş bu teröristler karşısında gösterdiği şanlı direniş asla unutulmayacak, nesiller boyu bir ibret vesikası olarak anlatılacaktır.

            O kahramanlardan birisi de okulumuzda adının yaşatılacağı Şehit Metin Arslan... Okulumuz 15 Temmuz sonrası milli eğitime 667 no'lu KHK  ile devredilen okullardan olup okulumuzda şehidimiz Metin Arslan'ın adını yaşatacak, başarılı, vatanını, milletini seven, milli - manevi değerlerine sahip çıkan, hür iradeye sahip gençler  yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2020 - Güncelleme: 02.05.2020 00:27 - Görüntülenme: 1296
  Beğen | 45  kişi beğendi